Вночі: у Сирії залишиться 400 військових США, в Італії водій викрав та підпалив шкільний автобус, а Google створила перший дудл зі штучним інтелектом

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Трамп: У Сирії залишиться 400 американських військових

Президент США Дональд Трамп залишить у Сирії 400 американських військових після остаточної перемоги над терористичним угрупуванням «Ісламська держава» (ІД). Під час виступу біля Білого дому 20 березня він повідомив, що 200 військовослужбовців залишаться на півночі Сирії, де США підтримують курдські загони, що воюють проти ІД. Ще 200 солдатів залишаться на півдні поблизу Ізраїлю, додав Трамп, імовірно, маючи на увазі військову базу Аль-Танф.

Аеропорт Бухареста виправив назву української столиці з Kiev на Kyiv

Міжнародний аеропорт Бухареста імені Генрі Коанде перейшов на коректне написання назви української столиці #Kyiv. «Дякую адміністрації за співпрацю і підтримку!» — зазначив посол України в Румунії Олександр Банков. Раніше аеропорти Лондона, Таллінна, Будапешта та інших міст змінили маркування столиці України на Kyiv.

МЗС України у жовтні 2018 року розпочало онлайн-кампанію #CorrectUA, у якій звертається до іноземних ЗМІ для коригування правопису назви української столиці — #KyivNotKiev.

В Італії водій викрав автобус із 50 дітьми та підпалив його

В Італії водій автобуса з дітьми протаранив на ньому кілька поліцейських машин, а згодом облив автобус бензином і підпалив його .Загалом в автобусі перебував 51 школяр. Деяких з них злочинець звʼязав. За даними італійської поліції, перед тим, як підпалити автобус, водій сказав дітям, що «ніхто не виживе». Школярі поверталися зі спортивної прогулянки в супроводі трьох дорослих, коли водій різко змінив маршрут, оголосивши, що бере їх усіх у заручники. Чоловік зробив це на знак протесту проти смерті мігрантів у Середземному морі. Всі діти залишилися неушкодженими.

Google створила дудл до дня народження Баха

До дня народження композитора Йоганна Себастьяна Баха американська компанія Google випустила перший у світі дудл зі штучним інтелектом. Він дозволяє користувачам відчути себе композиторами і створити власну мелодію в стилі митця. В основі дудла лежить алгоритм машинного навчання. Створювати музичні твори і ділитися ними в соцмережах можна протягом двох днів — 21 і 22 березня.