Садовий не буде знову балотуватися в мери Львова

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Садовий не буде знову балотуватися в мери Львова

Фото надане Львівською міською радою

Лідер партії «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий не буде балотуватися на посаду міського голови на новий термін. Про це він сказав в ефірі телеканалу ZIK.

«Закінчується моя третя каденція на посаді мера Львова. Це вже 13 років міським головою працював. Я б дуже хотів, щоб після мене приходили молодші, мудріші, а я максимально підтримуватиму», — сказав Садовий.

Він підкреслив, що його «велика мета — збудувати країну, в якій хочеться жити».

«Моє завдання — це працювати на рівні держави, тому що тільки там я можу помогти і Львову, й Одесі, і Харкову, і Миколаєву. Тому що на сьогоднішній день до 80% міст знаходяться під впливом криміналітету. І я бачу, як криміналітет хоче залізти у Львів. Цього я їм не дам», — зазначив він.

  • Андрій Садовий на початку передвиборчої кампанії 2019 року балотувався в президенти від партії «Самопоміч». Однак 1 березня оголосив про обʼєднання з лідером «Громадянської позиції», іншим кандидатом у президенти Анатолієм Гриценком та зняв свою кандидатуру з президентських перегонів на його користь. Водночас він сказав, що партія «Самопоміч» братиме участь у виборах у парламент та в органи місцевого самоврядування.
  • За результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 9—15 березня, партія «Самопоміч» не долає 5-відсотковий бар’єр, і тому не проходить у Верховну Раду після парламентських виборів, які відбудуться восени.