«Його навіть не пустять у літак». Аваков виключив повернення Саакашвілі в Україну

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Якщо екс-президент Грузії і колишній голова Одеської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі спробує прилетіти в Україну 1 квітня, його не пустять у літак. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сказав в інтервʼю засновнику видання «ГОРДОН» Дмитру Гордону.

«Піар. Піар за $300 на день 1 квітня. Він вирішив, що в такий спосіб оплатить вам свій час на вашому каналі. Саакашвілі навіть не сяде в літак, його не пустять, тому що в нього заборона на вʼїзд на територію України. Судова заборона», — сказав Аваков.

Саакашвілі стверджує, що хоче повернутися в Україну 1 квітня — після першого туру президентських виборів. Він повідомив, що прилетить до Києва з Польщі і показав на телефоні інформацію про купівлю авіаквитка.

«Я збираюся прилетіти в «Бориспіль». Я цей квиток взяв, тому що я впевнений, що Порошенко не пройде у другий тур. І як тільки він не пройде у другий тур, я більш ніж впевнений, що ні один прикордонник не захоче виконувати його наказ не пускати мене в Україну, а також багато інших злочинних наказів», — заявив екс-президент Грузії.

  • У липні 2017 року Саакашвілі позбавили українського громадянства. Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав неправдиву інформацію в заяві на отримання громадянства й не зазначив свою судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.
  • Київська влада вислала Саакашвілі до Польщі, звідки він прорвався в Україну 10 вересня 2017 року. Після цього українські правоохоронці висунули Саакашвілі звинувачення, що він отримав від бізнесмена Сергія Курченка кошти на організацію протестних акцій в Україні.
  • 12 лютого 2018 року Саакашвілі затримали в ресторані Києва. Пізніше його повторно вислали до Польщі. Прикордонники заборонили йому вʼїзд в Україну до 2021 року. Зараз очільник партії «Рух нових сил» перебуває в Нідерландах.