The Hill: Генпрокуратура розслідує можливу співпрацю НАБУ зі штабом Клінтон під час виборів у США

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо ймовірної співпраці директора НАБУ Артема Ситника із передвиборчим штабом Гілларі Клінтон у 2016 році.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив в інтервʼю The Hill.

«Сьогодні ми починаємо кримінальне розслідування з цього приводу і надамо правову оцінку цій інформації», — сказав генпрокурор у інтервʼю, що було записане минулого тижня.

ГПУ підозрює, що Ситник «зливав» інформацію про «чорну бухгалтерію» екс-президента Януковича штабу Клінтон. Ці дані мали вдарити по рейтингу Дональда Трампа, оскільки в його команді був Пол Манафорт — людина, яка раніше працювала консультантом Януковича.

  • Раніше народний депутат Борислав Розенблат заявив, що керівник НАБУ Артем Ситник у 2016 році працював на штаб кандидата в президенти від демократів США Гілларі Клінтон. Він передав журналістам запис телефонної розмови, де людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає про допомогу штабу Клінтон.
  • Конфлікт нардепа Розенблата з НАБУ триває з 2016 року — з моменту, коли парламентарій став фігурантом «бурштинової» справи.
  • Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що посол США Марі Йованович передала йому список осіб, проти яких не можна вести розслідування. Державний департамент назвав це «відвертою вигадкою» .