«Ювентус» уникає матчів у США через загрозу затримання Роналду за звинуваченням у зґвалтуванні

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Організатори престижного літнього турніру для найбільших клубних команд світу з футболу вирішили цього року не проводити матчі італійського «Ювентуса» і його бомбардира Кріштіану Роналду у Сполучених Штатах. Це виключає ризик, що португальську зірку затимають правоохоронці країни у межах розслідування зґвалтування в Лас-Вегасі, пише New York Times .

Хоча основна частина ігор Міжнародного кубка чемпіонів проходитиме у США, «Ювентус» зіграє в Азії. До туринців швидше за все в Китаї і Сінгапурі приєднаються команди англійської Премʼєр-ліги «Тоттенгем» і «Манчестер Юнайтед».

Кріштіану Роналду — пʼятиразовий володар «Золотого мʼяча». Він є другим (після Ліонеля Мессі) в рейтингу найбільш високооплачуваних футболістів світу за версією журналу Forbes.

  • У липні 2018 року туринський «Ювентус» придбав Роналду за понад $114 млн у мадридського «Реала». Ця сума — рекорд для гравців старших 30 років і найдорожче придбання в історії італійських клубів. Контракт з футболістом підписаний на 4 роки.
  • У вересні, лише через кілька місяців після трансфера, американка Кетрін Майорга звинуватила Роналду в тому, що він зґвалтував її в 2009 році в готелі Лас-Вегаса, а потім заплатив їй $375 тис. за мовчання.
  • Поліція США видала ордер на взяття ДНК у Роналду у цій справі. Футболіст всі звинувачення заперечує.