Українцю Грибу викликали швидку в російський суд. Він скаржиться на нудоту та болі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

До Північно-Кавказького окружного військового суду Ростова-на-Дону, де відбувається засідання у справі українця Павла Гриба, викликали швидку допомогу. Перед цим Гриб повідомив про погане самопочуття та сказав, що не може брати участь у судовому процесі.

Про це повідомляє «Громадське».

«З часів минулого засідання, коли я захворів, ніхто нічого не зробив, мене відвозять сюди і кажуть, що я здоровий. Я прошу вас перенести засідання. Я не повинен тут сидіти і страждати з хворобами», — сказав Гриб.

Він скаржиться на нудоту та болі. Також розповів, що йому не надають належну медичну допомогу в СІЗО.

На 21—22 березня в суді заплановані дебати у справі Гриба.

  • Українець Павло Гриб зник у Мінську 24 серпня 2017 року, коли він поїхав туди на зустріч з дівчиною. За словами юнака, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям у якомусь лісі. Понад добу його тримали у приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де «законно» оформили арешт.
  • Після арешту Павло зник, і лише 7 вересня знайшовся в СІЗО Краснодару. ФСБ висунула йому звинувачення у підготовці теракту.
  • 1 липня 2018 року Павлу Грибу виповнилося 20 років, у нього вроджена хвороба — портальна гіпертензія, що потребує щоденного прийому спеціальних ліків. Генконсульство України неодноразово направляло звернення до російської сторони про можливість обстеження юнака. Так і не отримавши відповіді, Україна сама відправила групу лікарів, яких до Гриба не пустили.