«Просять не допустити зриву виборів радикалами». Аваков підтвердив, що отримав лист від послів G7

Автори:
Олена Мельник, Марія Жартовська
Дата:
«Просять не допустити зриву виборів радикалами». Аваков підтвердив, що отримав лист від послів G7

Abdulhamit Topal / Anadolu Agency / Getty Images

Посли країн Великої сімки написали лист міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, в якому просять не допустити зриву майбутніх виборів президента. Цю інформацію кореспонденту theБабеля підтвердив очільник МВС.

«Так, лист, у якому вони просять про забезпечення чесної процедури голосування та недопущення зриву виборів радикалами. Так само написали, що цінують зусилля і позицію МВС щодо цього питання», — сказав Аваков.

31 березня в Україні відбудуться президентські вибори. Вести передвиборну агітацію кандидатам дозволено до 00:00 29 березня 2019. А восени цього ж року пройдуть вибори до Верховної Ради.

  • Президент Петро Порошенко звинуватив Росію у спробі зірвати вибори президента України з допомогою силових провокацій на акціях протесту в Україні.
  • Вдень 9 березня члени «Національних дружин», партії «Національний корпус» і ветерани полку «Азов» прийшли на вулицю Банкову, до будівлі Адміністрації президента, де побилися з поліцією і Національною гвардією. Наступного дня «Національні дружини» влаштували бійку з поліцією в Черкасах.
  • Через кілька днів представників «Нацкорпусу» та «Нацдружин», які хотіли зустріти президента Петра Порошенка в Полтаві і поставити йому питання про корупцію у справі Гладковських, розігнали правоохоронці.