У французькому Марселі масово руйнуються історичні будинки. За кілька місяців влада відселила сотні людей

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У французькому Марселі масово руйнуються історичні будинки. За кілька місяців влада відселила сотні людей

Andia / UIG via Getty Images

У другому за величиною місті Франції — Марселі — масово руйнуються старі будинки, багато з яких збудовані у XVIII ст. За кілька останніх місяців влада відселила кілька сотень людей, пише The Guardian.

Як пише видання, вони досі живуть у готелях та чекають, коли їм нададуть нове житло. Деяких мешканців повернули назад до їхніх старих будинків, заявивши, що вони безпечні.

Мешканка одного з будинків заявляє, що рано чи пізно будівлі можуть обвалитися, але влада не вирішує проблему. Вона розповідає, що щодня боїться ходити в будинку та хвилюється, що колись може загинути під завалами разом із сусідами. В стіні їхнього підʼїзду утворилася діра, через яку проходить денне світло.

Активісти неодноразово зверталися до влади міста, але, пише видання, там «зробили надзвичайно мало» для вирішення проблеми. При цьому 2015 року влада звітувала, що в місті є понад 40 тисяч старих будинків, які становлять небезпеку для 100 тисяч людей.

  • У листопаді минулого року в Марселі обвалилися два старих будинки. Тоді загинули вісім людей.
  • У нігерійському портовому місті Лагос, в районі Ітафанджі обвалилася триповерхова будівля, на верхньому поверсі якої була розташована школа. Внаслідок обвалення загинули пʼятеро учнів.
  • У Генуї почали зносити міст Моранді, через обвалення якого в серпні 2018 року загинули 43 людини.