Tesla звинуватила екс-співробітників у шпигунстві. Підозрюють, що вони «злили» конкурентам секретні матеріали з управління складами

Дата:
Tesla звинуватила екс-співробітників у шпигунстві. Підозрюють, що вони «злили» конкурентам секретні матеріали з управління складами

Don McCullough / Flickr

Американська компанія Tesla Inc. подала в суд на колишніх співробітників за нібито незаконне привласнення комерційних секретів компанії. Про це пише The Verge.

У документі йдеться, що чотири колишніх співробітники — Скотт Тернер, Сідні Купер, Крістіан Демент і Крейг Еміг — викрали «службову інформацію і комерційну таємницю», яку згодом передали каліфорнійському стартапу Zoox, (розробляє автомобілі на самокеруванні).

Мова йде про конфіденційні документи, що стосуються складської логістики й управління складами. У Tesla стверджують, що комерційні секрети, які отримав Zoox від «шпигунів», дозволили йому «перестрибнути через десятиліття роботи, необхідні для запуску власних складських і логістичних операцій».

У Tesla також заявили, що один із екс-співробітників — Гуанчжи Цао — вкрав вихідний код, повʼязаний з функцією допомоги водієві автопілота компанії. У позові йдеться, що тільки Цао мав доступ до програмного коду, а відразу після звільнення з Tesla чоловік влаштувався на роботу в китайську Xiaopeng Motors, або XPeng, що виробляє електричні автомобілі, які описують як «клон Tesla».

У позові йдеться, що «шпигуни» завантажували секретні дані компанії на особисті облікові записи в iCloud і несанкціоновано входили у внутрішні мережі Tesla. У стартапі Zoox і компанії XPeng поки не коментують звинувачення.

  • 15 березня засновник Tesla Ілон Маск показав новий автомобіль Model Y — більш дешевий електричний кросовер вартістю $39 тис. Очікується, що модель буде доступна в 2021 році.
  • З початку року капіталізація компанії Tesla впала на 19% — до $46,2 млрд.