Екс-президента Криму Мєшкова випустили з-під арешту. Він пообіцяв продовжити боротьбу з «негожим» керівництвом півострову

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Сімферополі з-під арешту випустили колишнього президента Криму Юрія Мєшкова, повідомляють «Крим.Реалії».

«Почуваюся нормально. Розцінюю свій арешт як поліцейсько-судову операцію», — сказав Мєшков. За його словами, він має намір продовжувати політичну боротьбу «з негожим керівництвом Криму».

Мєшкова затримали 18 березня за заявою невідомого, що екс-президент нібито в стані наркотичного спʼяніння. Пізніше його повезли на огляд, проте, за словами Мєшкова, слідів алкогольного або наркотичного спʼяніння у нього не виявили.

Хто такий Юрій Мєшков?

Кримський політик і юрист, перший і єдиний президент Криму (1994—1995), формальний голова Ради Міністрів Криму (1994). Кандидат юридичних наук, викладач Московського державного юридичного університету імені Кутафіна.

В кінці лютого екс-президент Криму Юрій Мєшков розкритикував окупаційну владу півострова за «зраду» Росії під час анексії півострова.

  • 20 березня підконтрольний Росії Центральний районний суд Сімферополя на анексованому півострові заарештував Мєшкова за «опір працівникам поліції».