Вночі: у Венесуелі соратника Гуайдо звинуватили в тероризмі, в Іраку на поромі загинуло близько 100 осіб, а у США чоловік визнав провину в розсилці бомб опонентам Трампа

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Звинувачений у розсилці бомб опонентам Трампа визнав провину

Затриманий 57-річний Сезар Сайок з Флориди зізнався, що відправляв листи з бомбами критикам президента США Дональда Трампа. «Мені дуже шкода», — сказав він на судовому засіданні у Нью-Йорку і зазначив, що ніколи не хотів підривати пристрої. Йому загрожувало довічне тюремне увʼязнення. Але у відповідь на зізнання прокурори зняли звинувачення, яке передбачає таке сурове покарання. Тепер його можуть позбавити волі на 10 років.

Слідчі встановили, що Сайок надіслав поштою 16 саморобних бомб у жовтні минулого року .Пакунки отримали екс-президент США Барак Обама, колишній держсекретар Гілларі Клінтон, актор Роберт Де Ніро та інші. Жодна з посилок не вибухнула, тож ніхто з них не постраждав.

Німеччина продовжила військову місію в Афганістані

Бундестаг ще на один рік продовжив мандат німецьких військових в Афганістані в межах операції Північноатлантичного альянсу «Рішуча підтримка» (Resolute Support). Німецькі солдати залишаться там до 31 березня 2020 року. В Афганістані зараз перебувають близько 1 200 німецьких солдатів, верхня межа чисельності контингенту — 1 300 військових.

Влада Венесуели звинуватили соратника Гуайдо у тероризмі

Найближчому соратнику і главі апарату тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо висунули звинувачення в тероризмі. Поліція затримала Роберто Марреро під час рейду в Каракасі.

Як стверджує влада, він нібито залучений у змову Колумбії та низці країн Центральної Америки для повалення глави Венесуели Ніколаса Мадуро. Слідство вважає, що 49-річний Марреро очолював «терористичний осередок». Під час обшуку у нього, за версією прокуратури, знайдено «схованку зі зброєю та іноземною валютою». Охоронець політика, 34-річний Луїс Паес, заарештований за тими ж звинуваченнями. Європейський Союз і США вимагають негайного звільнення Роберто Марреро.

Число жертв аварії порому в Іраку наблизилось до 100 осіб

Близько 100 людей загинули в результаті аварії туристичного порома на річці Тигр в Іраку. Всього на борту судна перебували близько 200 осіб. Більшість жертв — жінки та діти, які не вміли плавати.