Холодницький: НАБУ долучило листування з розслідування Bihus.Info до матеріалів справи про розкрадання в оборонці

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) долучило до справи про розкрадання в оборонній сфері матеріали з розслідування журналістів Bihus.Info, а саме — листування фігурантів.

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький, пише Інтерфакс-Україна.

Холодницький вважає, що НАБУ знало про цю переписку, але не долучало її до справи.

«Я сам хочу встановити істину. Перше: чому ці матеріали (листування) було приховано. Я вже розумію чому. Тому що там була переписка і детективів НАБУ, і керівництва НАБУ. І там була переписка не лише щодо «Укроборонпрому», а й щодо «Укрзалізниці», коли давали матеріали, щоб щось незначне йшло до суду, а значне, яке цікавило фігурантів, було виділене [в окреме провадження] і тихенько померло», — заявив Холодницький.

  • Журналісти Bihus.Info опублікували серію матеріалів про розкрадання в оборонному секторі країни. Згідно з розслідуванням, син уже екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним з організаторів схем із розкрадання. Ці схеми принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Петра Порошенка.
  • 5 березня Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) заявила, що перевірить, чи могло Національне антикорупційне бюро (НАБУ) приховати необхідні документи для слідства з розслідування корупції на оборонному держпідприємстві «Укроборонпром».
  • Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що перевірки Державної фіскальної служби встановили 22 млн грн збитків від корупції на підприємствах «Укроборонпрому».