Премʼєр-міністру Нової Зеландії у Twitter погрожували смертю

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Премʼєр-міністру Нової Зеландії у Twitter погрожували смертю

appaIoosa / Flickr

Поліція Нової Зеландії розслідує погрози вбивством премʼєр-міністру країни Джасінді Ардерн, які вона отримала в соціальній мережі Twitter. Про це повідомляє місцева газета New Zealand Herald.

Голові держави відправили фотографію пістолета і фразу «Ти наступна» (You are next). Обліковий запис відправника заблокували тільки через 48 годин, після того як про нього повідомили різні люди. Він містив антиісламський контент і ненависницькі висловлювання про перевагу білих.

Також виявлений ще один пост з тегом Ardern і NZ Police, на якому було те ж фото з написом «Next this you».

«Поліція знає про зроблені у Twitter коментарі та здійснює перевірку», — повідомили виданню в поліції.

Компанія Twitter заявила, що правила соцмережі забороняють розміщення насильницьких погроз, і її працівники продовжують активно працювати над видаленням незаконного і нелегального контенту з сервісу у звʼязку з атакою в Крайстчерчі.

  • 15 березня в Новій Зеландії злочинець напав на дві мечеті в місті Крайстчерч. Внаслідок стрілянини загинули 50 осіб, ще щонайменше 20 були важко поранені. Стрілець вів трансляцію розстрілу з нашоломної камери GoPro. Головний підозрюваний — 28-річний австралієць Брентон Таррант. Він опублікував «маніфест», в якому виступив проти іммігрантів, назвавши їх «загарбниками».
  • Звинувачений у нападі на дві мечеті в Новій Зеландії 15 березня купив через інтернет вогнепальну зброю та боєприпаси. Після трагедії в країні заборонили всі моделі напівавтоматичної зброї і штурмові гвинтівки.