«Не змогли залучити інвесторів». Skoda не будуватиме автозавод в Україні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Не змогли залучити інвесторів». Skoda не будуватиме автозавод в Україні

Martin Divisek / Bloomberg via Getty Images

Компанія Skoda Auto не буде будувати новий автозавод в Україні, але й не переноситиме наявне виробництво. Офіційний дистрибʼютор автомобілів цієї марки, «Єврокар», продовжить збірку авто.

Про це Інтерфакс-Україна розповіли в компанії «Єврокар».

Skoda Auto розглядає інші країни Східної Європи для будівництва заводу, оскільки Україна не змогла запропонувати умови для залучення інвесторів.

«Ще в 2017 році Україну відвідав очільник Skoda Auto, за результатами зустрічі з главою українського уряду було сформовано низку побажань [...] з урахуванням зручної логістики, угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, наявності підготовлених трудових ресурсів і більш низької вартості робочої сили [...]. В Україні досі не працюють митні і податкові стимули для діяльності індустріальних парків, не втілена у реальність анонсована 15-річна стратегія розвитку ринку електромобілів», — зазначили в компанії.

У «Єврокарі» додали, що поки країна не спроможна конкурувати на рівні, а тому втратила понад мільярд інвестицій, близько пʼяти тисяч нових робочих місць і можливість виробництва 300 тисяч автомобілів.