«Змусить Путіна сісти за стіл переговорів». Порошенко розповів, як Росія поверне Крим Україні

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Змусить Путіна сісти за стіл переговорів». Порошенко розповів, як Росія поверне Крим Україні

Пресслужба президента України

Санкції і міжнародний політичний тиск на Кремль змусить президента Росії Володимира Путіна сісти за стіл переговорів і допоможе відновити територіальну цілісність України. Про це президент Петро Порошенко розповів в інтервʼю журналу «Новое время».

«З моєї ініціативи питання деокупації і поваги до прав людини в Криму вже включене в регулярний порядок денний ООН та її ключових органів, Європейського Союзу. Продовжується посилення санкцій з боку ЄС, США, Канади та інших міжнародних партнерів Росії у звʼязку з тимчасовою окупацією і спробою анексії Криму. Таким чином поступово формується міжнародний механізм деокупації Криму», — заявив він.

Порошенко підкреслив, що в переговорах з Путіним не готовий іти на компроміси в питанні статусу півострова.

«Предметом переговорів не може бути територіальна цілісність України, її конституційно закріплений курс на інтеграцію в ЄС і НАТО, унітарний устрій. Не може бути жодних компромісів щодо приналежності Криму. Крим — це Україна», — сказав глава держави.

Порошенко зазначив, що тематика деокупації Криму, припинення економічної блокади Азовського моря, забезпечення Росією свободи судноплавства в Керченській протоці та відновлення територіальної цілісності України є ключовими під час усіх міжнародних переговорів.