«Схожий на логотип Бетмена». Між DC Comics та ФК «Валенсія» знову суперечки через кажана

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Схожий на логотип Бетмена». Між DC Comics та ФК «Валенсія» знову суперечки через кажана

Manuel Queimadelos Alonso / Getty Images

Американське видавництво коміксів DC Comics подало скаргу в Бюро інтелектуальної власності ЄС (EUIPO) на іспанський футбольний клуб «Валенсія» за їх новий ювілейний логотип із зображенням кажана.

Як пише видання Onefootball, DC Comics стверджують, що є правовласниками логотипу з кажаном, і клуб використовує символіку вигаданого супергероя Бетмена. Компанія вимагає від клубу поміняти логотип.

Керівництво ФК «Валенсії» відповіло на претензії та заявило, що кажан є символом клубу ще з 1919 року, коли Бетмана навіть не придумали.

«Коли наш клуб грав з кажаном на грудях, люди у Сполучених Штатах бігали за бізонами», — заявив представник клубу. Його відповідь швидко розійшлася у соцмережах серед фанатів і шанувальників футболу.

Суперечка до суду ще не дійшла, і в сторін є час для врегулювання питання.

«Ми не збираємося припиняти використовувати кажана, навіть DC Comics кажуть, що немає жодного комерційного бренду, який би мав світовий ексклюзив на кажанів», — додав представник клубу.

Варто зазначити, що суперечки навколо кажана давні. У 2014 році «Валенсія» відмовилася від однієї версії логотипу через звинуваченя DC Comics у плагіаті.

  • Голлівудський актор Бен Аффлек більше не буде грати Бетмена. Кінокомпанія Warner Bros та видання DC Comics назвали дату релізу нового фільму франшизи — 25 липня 2021 року. Він буде про молодого Темного лицаря.