Disney закриє кіностудію Fox 2000. Її останнім фільмом стане трилер «Жінка у вікні»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Disney закриє кіностудію Fox 2000. Її останнім фільмом стане трилер «Жінка у вікні»

Fox 2000

The Walt Disney Company планує закрити кіностудію Fox 2000 після того, як придбала активи холдингу 21st Century Fox за $71 млрд.

Як пише Variety, новий власник прагне завершити всі проекти Fox 2000, і тепер невідомо, чи очільниця студії Елізабет Габлер і її команда в майбутньому працюватимуть у Disney.

Релізи Fox 2000 залишаються частиною фільмографії Fox. Це означає, що вони можуть зʼявитися в потоковому сервісі, який запускає Disney. Кіностудія випустила такі касові хіти як «Винні зірки» (The Fault in Our Stars), «Життя Пі», «Щоденник слабака», «Приховані фігури».

Останнім фільмом Fox 2000 стане трилер «Жінка у вікні» режисера Джо Райта, пише Deadline. Стрічка розповість про жінку з агорафобією, на очах якої відбувається жорстокий злочин. Головні ролі в картині виконали Емі Адамс і Вайатт Рассел. Вихід фільму запланований на 4 жовтня 2019 року.

  • У межах угоди, яку закрили вночі 20 березня, Disney придбала кіно- і телестудії Fox, кабельні мережі телеканалу FX, National Geographic та індійського телевізійного гіганта Star India, а також права на популярні франшизи, зокрема «Сімпсони», «Зоряні війни», «Люди-Ікс» і «Дедпул». Деякі з інших обʼєктів Fox, включно з новинними та спортивними компаніями, передані нещодавно створеній Fox Corporation. Disney також подвоїла свою 30-відсоткову частку в потоковому сервісі Hulu і стала найбільшою зацікавленою стороною.
  • Цей крок зменшив кількість великих голлівудських студій, поклавши кінець епохи «великої шістки». Тепер Warner Bros, Universal, Sony Pictures і Paramount Pictures складають велику пʼятірку разом із Disney.