В Україні — понад тисяча мільйонерів. Наймолодшому ще немає 18 років, а 40% становлять жінки

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

1 120 українців задекларували доходи за 2018 рік, що становлять понад мільйон гривень. Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

Це проміжні результати кампанії з декларування доходів, що триватиме до 2 травня.

Понад третина мільйонерів (35%) зареєстрована в Києві, на другому місці — Харківська та Дніпропетровська області (по 9%).

Наймолодшому мільйонеру — майже 18 років, він отримав майно у спадок, повідомляють у ДФС. Найстаршому — 83 роки, доходи отримані від операцій з відчуження майна.

40% від усіх мільйонерів в Україні є жінками. Наймолодшій із них — 18 років, вона задекларувала дохід від успадкування майна. Найстаршій українській мільйонерці 78 років.

Найбільшу суму задекларував мешканець Дніпра. Його дохід становить понад 500 мільйонів. Згідно з декларацією, він отримав у дарунок майно від члена сім’ї.

  • Колишній заступник секретаря Ради безпеки та оборони Олег Гладковський подав декларацію перед звільненням. У ній зазначено, що з січня цього року він заробив 1,9 млн гривень.
  • Президент Петро Порошенко задекларував ще 15 млн грн доходу. Виходячи з декларації, глава держави отримав суму грошей у вигляді дивідендів від свого інвестиційного фонду Prime Assets Capital.