Коломойський в інтервʼю BBC: Тимошенко буде кращим президентом за Порошенка, але треба дати дорогу молодим

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Коломойський в інтервʼю BBC: Тимошенко буде кращим президентом за Порошенка, але треба дати дорогу молодим

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Колишній акціонер ПриватБанку, бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що Юлія Тимошенко буде кращим президентом, ніж Петро Порошенко. При цьому він заявив, що «треба дати дорогу молодим», натякаючи на Володимира Зеленського.

Про це він сказав в інтервʼю BBC, яке записали в Ізраїлі кілька тижнів тому.

«Я вважаю, хоч вона [Тимошенко] і не належить до молодого покоління політиків, але це людина, яка, як кажуть, пройшла і Крим, і Рим, злети й падіння… Вона однозначно буде кращою, але треба давати дорогу молодим», — цитує видання Коломойського.

При цьому він укотре заперечив просування Зеленського на виборах, але сказав, що «хочеться жити в країні, якою керують молоді й симпатичні люди». За словами Коломойського, Зеленський має вищий інтелект, ніж у нього. Тому «говорити про креатуру недоречно», — пише BBC.

«Не може людина з нижчим інтелектом і нижчою ерудицією впливати на більш розумного і талановитого. Тому я можу сказати, що він достатньо самостійний, навіть цілком самостійний», — наполягає Ігор Коломойський.

На питання про кандидатуру Порошенка Коломойський відповів, що сподівається на його поразку.

«Я не хочу, аби він отримав ще один термін. Я вважаю, що перший термін — це пʼять років розчарувань через його правління», — сказав він.

  • Бізнесмени Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов і компанія Triantal investments LTD оскаржать у суді націоналізацію ПриватБанку. Так, Коломойський і підконтрольна йому компанія вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій ПриватБанку, який був укладений у грудні 2016 року між Мінфіном та вищевказаними особами.
  • Раніше Високий суд Лондона зняв арешт із активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, накладений за позовом ПриватБанку.
  • За результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 9—15 березня, Володимира Зеленського підтримують 24,9% тих, хто визначився і має намір голосувати на виборах 31 березня. Другу і, відповідно, третю позицію займають Юлія Тимошенко (18,8%) і Петро Порошенко (17,4%). Анатолій Гриценко (9,4% голосів) йде пʼятим у рейтингу після Юрія Бойка (10,2%).