У тілі моделі, яка фігурувала у справі Берлусконі, не виявили радіоактивних речовин

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У тілі 34-річної моделі Іман Фаділ, яка була ключовим свідком у «справі Рубі» проти екс-премʼєр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі, не виявили радіоактивних речовин.

Як пише La Repubblica, італійські лікарі провели аналізи тіла та виключили радіоактивне отруєння як можливу причину смерті Фаділ.

Після того як були оголошені результати аналізу, адвокат сімʼї загиблої моделі Паоло Севесі відмовився брати участь у справі. При цьому адвокат вже не раз висловлював сумніви у тому, що Фаділ отруїли.

Між тим слідчі чекають результатів аналізів від дослідницького центру ENAC, з якого має надійти підтвердження про відсутність радіоактивних речовин у тканинах органів померлої.

Фаділ померла 1 березня. Модель потрапила до лікарні 29 січня зі скаргами на біль у животі. Медики відмовлялися розповідати про події поліції та владі.

Що таке «справа Рубі»?

Справа, у якій колишнього премʼєр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі звинувачували у платі за секс неповнолітній танцівниці Карім Рашид ель-Мару на прізвисько Рубі. І Берлусконі, і Рубі заперечували, що у них був сексуальний звʼязок. У 2013 році Берлусконі засудили до семи років вʼязниці, але потім вирок скасували.