Україна представила на щорічному книжковому ярмарку Leipziger Buchmesse 2019 книги Жадана, Андруховича та Любки

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Україна представила на щорічному книжковому ярмарку Leipziger Buchmesse 2019 книги Жадана, Андруховича та Любки

Jan Woitas / picture alliance via Getty Images

Україна представила книжковий стенд на одному з масштабніших міжнародних книжкових форумів Leipziger Buchmesse. У Лейпцигу нашу країну цього року представляє Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz. Вона бере участь в цій виставці вже ввосьме.

Hendrik Schmidt / picture alliance via Getty Images

На стенді Meridian Czernowitz усі охочі зможуть ознайомитись з книгами видавництва та українською літературою. Організатори привезли «Інтернат» Сергія Жадана, «Коханців юстиції» Андрія Андруховича, «Чіо Чіо Сан» Андрія Любки, «Тінь у профіль» Олени Андрейчикової, «Ви мене чуєте?» Ігоря Померанцева.

26 березня відбудеться дискусія під назвою «Czernowitz — німецьке минуле, українське сьогодення» за участю директора видавництва.

До речі, німецький переклад роману «Інтернат» став переможцем літературної премії Лейпцизького книжкового ярмарку в минулому році.

Hendrik Schmidt / picture alliance via Getty Images

Директор Лейпцизької книжкової виставки-ярмарку Олівер Цілле зазначив, що у Німеччині добре знають українську літературу завдяки деяким видавничим будинкам і кільком іменам. Зокрема, Цілле добре памʼятає, як після Помаранчевої революції Юрій Андрухович привернув увагу європейської публіки до української тематики й отримав приз ярмарку. Через кілька років був відзначений переклад книги Сергія Жадана про війну на Донбасі.

Sebastian Willnow / picture alliance via Getty Images

Дух виставки цього року визначається 30-річчям падіння Берлінської стіни, мирної революції в НДР та обʼєднанням Німеччини, початком процесів демократизації у Східній Європі.

Виставка проходить з 21 по 24 березня. Загалом у ній беруть участь 2 635 експонатів з 46 країн. У програмі виставки заплановані 3 600 різноманітних заходів. Цього року країна-гість — Чехія. Організатори очікують, що форум відвідають понад 270 тисяч людей.

Hendrik Schmidt / picture alliance via Getty Images