Кабмін встановив розмір виплат учасникам Революції Гідності. Їм видадуть 1295 грн

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Кабінет міністрів України встановив розмір і порядок виплат щорічної разової допомоги різним категоріям українських пільговиків, яку цьогоріч вони отримають 5 травня, передає «Юрліга».

Так, особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент увʼязнення не виповнилося 14 років) вʼязні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, отримають допомогу у розмірах:

I групи — 3850 гривень;

II групи — 3400 гривень;

III групи — 2950 гривень.

У той же час учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні вʼязні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання отримають 1295 грн.

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3850 грн.

Члени сімей, дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни або бойових дій, а також учасники війни і жертви нацистських переслідувань отримають 840 грн.

А діти партизанів, підпільників та інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога отримають 530 грн.

  • Під час нинішньої президентської кампанії правоохоронці зафіксували чотири схеми підкупу виборців. Про це розповів на брифінгу заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе.
  • Правоохоронці відкрили 142 кримінальні провадження, які прямо та опосередковано повʼязані з порушенням виборчих прав і свобод громадян. З них 48 стосуються підкупу виборців.