Протести «жовтих жилетів» у Парижі: затримано 31 активіста

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Протести «жовтих жилетів» у Парижі: затримано 31 активіста

Kiran Ridley / Getty Images

Під час 19-ї хвилі протестів «жовтих жилетів» у Парижі правоохоронці влаштували обшук близько 2 тис. активістів. Довелося затримати 31 людину, передає Le Figaro.

Поліція Парижа повідомляє, що крім цього не було зафіксовано жодного випадку застосування насильства під час мітингу, йдеться в повідомленні.

Нинішня акція «жовтих жилетів» пройшла за запланованим маршрутом: від площі Денферт-Рошеро до площі Сен-Пʼєр. Також повідомлялося про мітингувальників на площі Трокадеро.

Активісти не робили спроб прорвати поліцейський кордон заради мітингу біля Тріумфальної арки або Єлисейських полів, підкреслюється в повідомленні.

За інформацією правоохоронців, мітинги також проходять і в інших містах Франції. Наприклад, у Ніцці на вулиці вийшли кілька сотень людей.

  • У Франції готувалися до нової, вже 19-й хвилі протестів «жовтих жилетів» .Після погромів протестувальників у центрі Парижа 16 березня, влада заявила про обмеження і підвищені заходи безпеки.
  • Протести «жовтих жилетів» почалися у Франції 17 листопада минулого року через підвищення цін на пальне, проте згодом список вимог протестувальників розширився.