Посла Франції у Вануату звільнили після звинувачень у сексуальних домаганнях

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Французьке посольство позбавило повноважень свого посла у Вануату Робі Джедіса після того, як чоловіка звинуватили в сексуальних домаганнях. Скандал розгорівся 11 лютого цього року, йдеться на сайті уряду.

«Робота надзвичайного і уповноваженого посла Французької Республіки Робі Джедіса при Республіці Вануату припиняється. Відповідальність за декрет, який буде опублікований в офіційному віснику Республіки Франція, несуть премʼєр-міністр і міністр Європи», — йдеться в повідомленні.

Причиною звільнення став скандал, який зчинився 11 лютого цього року під час саміту Нової Каледонії і Вануату. У ньому брали участь політики й бізнесмени. Після заходу в МЗС Франції надійшла скарга про те, що Джедіс чіплявся до однієї бізнес-леді — чіпав її руками і просив залишити йому свій номер телефону.

На посаду посла у Вануату чоловіка було призначено у листопаді 2018 року. До цього він був послом Франції на Коморських островах.

  • Глава американської кінокомпанії Warner Brothers Кевін Тсюджихара пішов у відставку.
  • Один з найуспішніших музикантів Південної Кореї Синні (справжнє імʼя Лі Син Хен), 28-річний учасник поп-групи Big Bang, оголосив про свій вихід із шоу-бізнесу через день після того, як опинився в центрі секс-скандалу.