«Внутрішнє розпорядження». Лоукостер Wizz Air не пустив на рейс до Києва двох російських журналістів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Співробітники авіакомпанії Wizz Air не пустили на рейс Ріга — Київ двох російських журналістів, які летіли в столицю України на презентацію книги про війну на Донбасі.

Як пише «Громадське», представник організації «Будинок вільної Росії» Грег Фролов заявив, що журналістів не пустили на літак «через політику перевізника відносно громадян РФ».

За його словами, Олексій Семенов та Денис Камалягін є журналістами-розслідувачами і співавторами книги «Росія і Україна. Дні затемнення». «[Вони] після початку війни були одними з перших, хто підтвердив участь російських військових у війні на Донбасі, а саме — псковських десантників», — сказав Фролов.

Він заявив, що лоукостер випустив внутрішнє розпорядження, згідно з яким на літаки не допускаються громадяни Росії, що летять у Київ, якщо вони не мають дипломатичного паспорта або посвідки на проживання.

«Вони дали можливість без проблем купити ці квитки, зареєструватися на рейс, а під час посадки повідомили людям, що їх не пускають на борт. Ми вважаємо цю ситуацію обурливою. Вони не мають права брати на себе обовʼязки української держави та вирішувати, кого можна допускати на літаки в Україну, а кого ні», — додав Фролов.

Спікер Державної прикордонної служби Олег Слободян у коментарі виданню заявив, що не чув про подібне правило компанії Wizz Air щодо росіян.