Brexit: Євросоюз завершив підготовку до виходу Великої Британії без угоди

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Європейський Союз завершив підготовку до можливого виходу Великої Британії без угоди зі складу ЄС 12 квітня. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

Євросоюз вважає, що Велика Британія «все більш імовірно» ухвалить рішення про вихід, і після цього вона стане третьою країною без будь-яких перехідних заходів.

«Усі закони ЄС перестануть застосовуватися до Великої Британії з цього моменту. Перехідного періоду не буде, як передбачено в угоді на зняття коштів. Це, очевидно, призведе до значних проблем для громадян і бізнесу», — йдеться у повідомленні.

Надалі відносини між ЄС та Британією буде регулювати міжнародне право, зокрема правила Всесвітньої торгової організації. На всіх кордонах будуть припинені правила та тарифи ЄС, разом із перевірками та контролем митних і санітарних стандартів.

Також громадяни Сполученого Королівства більше не будуть громадянами ЄС, а тому проходитимуть контроль при перетині кордонів Євросоюзу.

  • Депутати парламенту Великої Британії можуть підтримати варіант Brexit, який запропонувала премʼєр-міністр Тереза Мей. В обмін на це вона повинна відмовитися від своєї посади.
  • 23 березня на вулиці Лондона вийшов натовп людей. Активісти марширували від Парк-Лейн до Парламентської площі, після чого влаштували мітинг під будівлею парламенту. Це сталося після того, як Євросоюз погодився відкласти дату Brexіt.