Росія не буде посилати спостерігачів на вибори в Україну через «загрозу переслідування»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Російські експерти позбавлені можливості взяти участь у місії спостерігачів на виборах президента України від Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ через відмову Центральної виборчої комісії реєструвати 24 росіян. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ РФ.

«У нинішніх умовах Російська Федерація змушена відмовитися від направлення спостерігачів в Україну, щоб не піддавати їх там загрозі заздалегідь відомого переслідування», — заявили в МЗС РФ.

У Росії підкреслюють, що мають намір продовжувати уважно стежити за перебігом виборчої кампанії в Україні і тісно взаємодіяти з БДІПЛ та іншими виконавчими структурами ОБСЄ.

«Розраховуємо, що БДІПЛ за підсумками українських виборів, незважаючи на відсутність у країні російських спостерігачів, зможе надати міжнародній спільноті обʼєктивну, достовірну і чесну картину, без огляду на політичні уподобання і не побоюючись викликати негативну реакцію української влади, яка перебуває під покровительством Заходу», — повідомили в МЗС Росії.