У Москві екс-працівник СБУ звинуватив Україну у причетності до катастрофи малайзійського Boeing. У СБУ кажуть, що чоловіка звільнили за пияцтво

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Москві екс-працівник СБУ звинуватив Україну у причетності до катастрофи малайзійського Boeing. У СБУ кажуть, що чоловіка звільнили за пияцтво

Комсомольская правда / Youtube

Колишній працівник Антитерористичного центру (АТЦ) при Службі безпеки України (СБУ) Василь Порозоров провів у Москві прес-конференцію. Він розповів, що з квітня 2014 року і до моменту свого звільнення у 2018 році передавав російським спецслужбам інформацію про проведення АТО на сході України.

Як зазначив Прозоров, на це його підштовхнули події на Майдані.

«З квітня 2014 року я абсолютно добровільно, з ідеологічних мотивів, сприяв спецслужбам РФ в отриманні інформації про діяльність українських силовиків, зокрема в районі проведення АТО», — заявив Прозоров.

На прес-конференції чоловік розповів про нібито причетність України до збиття малайзійського Boeing 777 і тортури в «таємних вʼязницях». А також про те, що за вбивствами ватажків бойовиків Мотороли та Гіві стоять українські спецслужби. І, можливо, вони навіть причетні до трагічних подій в Одесі у травні 2014 року, коли під час пожежі в Будинку профспілок загинули десятки людей.

А народний депутат Володимир Парасюк (позафракційний), за словами Прозорова, особисто розстрілював людей на Майдані.

Що кажуть у СБУ?

Прес-служба СБУ опублікувала розʼяснення і визнала, що чоловік працював старшим консультантом-експертом одного з відділів штабу АТЦ СБУ. Але був звільнений через «систематичне вживання алкоголю на робочому місці». Також у СБУ наголосили на тому, що усі заяви екс-колеги — «заїжджені фейки».