У Київській області секретарем виборчої дільниці призначили чоловіка, який помер півтора року тому

Дата:

У Вишгороді (Київська область) на 96-му виборчому окрузі на посаду секретаря призначили чоловіка, якого півтора року немає в живих. Про це повідомляє «Громадянська мережа «ОПОРА», яка моніторить перебіг виборчої кампанії в Україні.

Інцидент стався під час формування складу виборчої комісії дільниці № 320348. Рішення приймала Окружна виборча комісія, склад комісії затвердили постановою № 9 від 11 березня «Про утворення дільничних виборчих комісій з виборів Президента України звичайних та спеціальних виборчих дільниць територіального виборчого округу № 96».

У додатку до документа йдеться, що секретарем дільничної виборчої комісії № 320348 призначили Прокопенка Сергія Володимировича від кандидата в президенти Миколи Габера.

ОПОРА

Проте активісти ОПОРИ зʼясували, що Сергій Прокопенко помер півтора року тому. Цю інформацію підтвердили родичі покійного і надали копію свідоцтва про смерть. Зі слів рідних Прокопенка, він мав досвід роботи на виборах, а з кандидатом у президенти Миколою Габером був знайомий ще з 1996 року.

ОПОРА

В ОПОРІ передали дані в поліцію, яка повинна перевірити вірогідність підробки документів та одержати пояснення — як людина, яка загинула півтора року тому, могла особисто підписати заяву на згоду бути членом ДВК. За підробку виборчої документації передбачено покарання за ст. 158 Кримінального Кодексу — позбавлення волі на строк від трьох до семи років.