Опитування двох соціологічних компаній: Тимошенко обійшла Порошенка, але перевага — у межах похибки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко і чинний президент Петро Порошенко ділять друге місце рейтингу передвиборчих симпатій українців. Лідирує, як і раніше, артист Володимир Зеленський. Про це свідчать дані спільного опитування, проведеного соціологічною компанією «Рейтинг» та «Центром Разумкова».

За Зеленського готові проголосувати 27,7% тих, хто визначився з вибором і мають намір взяти участь у голосуванні. Тимошенко підтримують 16,6%, Порошенко — 16,4% респондентів.

За лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка готові віддати свої голоси 9,7%, за кандидата від «Опозиційної платформи — За життя» Юрія Бойка — 8,4%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка — 5,3%, за кандидата від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула — 4%, екс-главу СБУ Ігоря Смешка — 3,7%. Рейтинг інших кандидатів — нижчий за 2%.

Антирейтинг кандидатів очолює чинний президент. 47,4% виборців не проголосували б за Порошенка за жодних обставин. За Тимошенко не віддали б свої голоси близько 30%, за Бойка — 20%, Ляшка — 18%, Зеленського — 14%, Вілкула — 11%.

У другому турі, згідно з опитуванням, Зеленський перемагає як Порошенка (39% проти 18%), так і Тимошенко (34% проти 21%). Тимошенко тримає першість у парі з Порошенком (26% проти 19%).

Опитування проводилось з 5 по 14 березня в усіх областях України (без урахування населення анексованого Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей). Під час досліджень опитано 15 тис. осіб. Статистична похибка не перевищує 0,8%.