У Німеччині стартував експеримент NASA та ESA. 12 людей два місяці лежатимуть у ліжках, а вчені вивчатимуть вплив штучної гравітації

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Німеччині стартував експеримент NASA та ESA. 12 людей два місяці лежатимуть у ліжках, а вчені вивчатимуть вплив штучної гравітації

ESA

Американське аерокосмічне агентство (NASA) та Європейське космічне агентство (ESA) найняли добровольців, яким протягом двох місяців треба лежати у спеціальних ліжках. Так науковці вивчають вплив штучної гравітації на людину.

Експеримент стартував 25 березня в Німеччині, повідомляє Engadget.

12 добровольців перебуватимуть у ліжках під таким нахилом, який забезпечить відтік крові від нижньої частини тіла до верхньої.

Один раз на день їх відправлятимуть до центрифуги, що розташована в одній з лабораторій Німецького центру авіації та космонавтики. Учені змінюватимуть силу її обертання, щоб дослідити, як гравітація впливає на серцево-судинну систему, опорно-руховий апарат, обмін речовин і когнітивні функції.

  • Україна за результатами 2018 року здобула перше місце в рейтингу The Good Country Index в розділі внеску в науку, а підсумкова позиція країни — 75 зі 153. У версії рейтингу за 2017 рік Україна посідала 54 місце зі 163, також отримавши першість у розділі внеску в науку, а в 2016 році — 73 місце зі 163.
  • Міжнародна група дослідників вимагає заборонити в усьому світі редагувати ДНК у спермі, яйцеклітинах або ембріонах, щоб запобігти народженню генетично модифікованих дітей.
  • Побудований у Німеччині зонд HP3 вперше пробурив поверхню Марса, виконавши близько 4 тисяч ударів.