National Interest: Росія перекинула до Криму ескадрильї стратегічних бомбардувальників Ту-22М3. Зона НАТО під ударом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Військово-повітряні сили Росії перекинули в окупований Крим ескадрильї надзвукових стратегічних бомбардувальників Ту-22М3, які можуть нести ядерні заряди.

Як пише американське видання National Interest, зараз ці бомбардувальники як ніколи близько до країн НАТО і авіаносців США в Середземному морі.

«Розгортання американських систем протиракетної оборони в Румунії стало серйозною проблемою, у звʼязку з чим російське Міністерство оборони ухвалило рішення про розгортання ракетоносців великої дальності. Цей крок корінним чином змінив баланс сил у регіоні», — сказав глава комітету Ради федерації з оборони і безпеки РФ Віктор Бондарєв.

За його словами, розміщення бомбардувальників і ракет у Криму «не дозволить Україні, США та НАТО знищити російський Чорноморський флот».

Видання зазначає, що такими заявами Росія розганяє теорію змови. Міноборони РФ заявляє, що з території Румунії їй загрожують протиракетні комплекси Aegis Ashore, однак, за даними видання, ці комплекси спрямовані на захист від Ірану, а тому загрози для Росії немає.