Ізраїль після ракетного обстрілу мобілізує війська та закриває південний кордон. Пасажирські літаки змінили маршрути

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Ізраїльська армія почала стягувати сили поблизу сектора Гази та перекрила південні кордони після ракетного удару 25 березня, внаслідок якого постраждали семеро ізраїльтян.

Як повідомляє Associated Press, війська тимчасово закрили всі пункти пропуску на південному кордоні та готуються до бойових дій. Також введено обмеження на рибальство біля узбережжя Гази.

Наголошується, що обстріл ізраїльської території стався у напружений для обох сторін конфлікту час. У Ізраїлі незабаром, 9 квітня, пройдуть вибори до парламенту. Палестинський рух «ХАМАС» веде перемовини та організовує протести, щоб послабити економічну блокаду, але після ескалації конфлікту практично вся верхівка палестинців почала евакуацію з Гази.

«Свідки повідомили, що бачили, як «ХАМАС» евакуював персонал з урядових приміщень. Глава сектора Газа Яхья Сінвар скасував публічний виступ, а інші лідери вимкнули свої мобільні телефони», — йдеться у повідомленні.

Керівництво «ХАМАС» перед цим заявило, що не несе відповідальність за обстріл.

Як повідомляє радіостанція «Кан Бет», у міжнародному аеропорту імені Бен-Гуріона змінили маршрути пасажирських літаків, що прибувають. Усі рейси летять в обхід південних територій Ізраїлю, де армія розгорнула батареї протиракетної оборони.

Зараз ООН, Катар і Єгипет, який виступає посередником між сторонами конфлікту, намагаються домовитися про перемирʼя між Ізраїлем і «ХАМАС», але поки ці зусилля марні.