Apple TV+, сервіс News+ та банківська карта. Що показала Apple на власній презентації?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Apple TV+, сервіс News+ та банківська карта. Що показала Apple на власній презентації?

Kyodo News via Getty Images

Компанія Apple представила стримінговий сервіс Apple TV+, сервіс передплати періодичних видань News+, а також банківську карту Apple Card. Презентація проходила в театрі Стіва Джобса в Купертіно.

Apple TV+

Компанія показала сервіс із власними фільмами та серіалами. Платформа буде доступна більш ніж в 100 країнах з осені. Під час презентації на сцену піднімалися актори і режисери, які розповідали про фільми та серіали, над яким працювали. Серед них — Стівен Спілберг, Різ Візерспун, Стів Каррелл і Джейсон Момоа. Про різновиди передплат та їхню вартість поки нічого невідомо.

На презентації також виступила телеведуча Опра Уїнфрі. Вона випустить на платформі Apple два власних документальних фільми. В межах цієї презентації також показали оновлений додаток Apple TV. У ньому зʼявилися окремі передплати на різні телеканали та сервіси, включаючи Hulu та Amazon.

News+

Сервіс уже називають «iTunes для новин». Користувачам запропонують понад 300 журналів і газет за $9,99 на місяць. Також існуватиме й сімейна підписка. Користувачі зможуть продивлятися архіви номерів, а також отримають доступ до окремих матеріалів. В ході презентації особливий акцент зробили на обкладинках видань, які користувачі зможуть робити «живими» (анімованими).

Apple Card

Крім сервісу періодики, компанія з Купертіно представила першу віртуальну банківську карту компанії Apple Card. За її використання Apple не стягуватиме комісій і відсотків. Для використання картки достатньо зареєструватися в додатку Apple Wallet. Додаток дозволить користувачам відслідковувати статистику покупок.

Партнерами Apple виступили банк Goldman Sachs і платіжна система MasterCard. За всі покупки в Apple через Apple Card компанія повертатиме 3%. Також Apple представила фізичний варіант картки з титану, яка буде випускатися на ринки, де не працює Apple Pay. На карті не буде номеру, коду і дати, тільки імʼя власника.

Apple Arcade

Компанія також показала сервіс підписки на понад 100 унікальних ігор від незалежних розробників і великих студій. У компанії пообіцяли ретельно підібрані колекції ігор без вбудованих покупок і трекінгу реклами.

Apple Arcade стане доступний восени в 150 країнах. Подробиці про роботу сервісу та ціну зʼявляться пізніше.