У США висунули обвинувачення адвокату порноакторки, яка судилася з Трампом. Юрист вимагав $20 мільйонів у Nike

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У США висунули обвинувачення адвокату порноакторки, яка судилася з Трампом. Юрист вимагав $20 мільйонів у Nike

Luke Harold / Flickr

Прокуратура Нью-Йорка висунула обвинувачення адвокату Майклу Авенатті, який представляв у суді порноакторку Стормі Деніелс. Вона заявляла про сексуальний звʼязок з президентом США Дональдом Трампом, повідомляє Business Insider.

За даними прокуратури Нью-Йорка, Авенатті вимагав у виробника одягу Nike $20 млн, погрожуючи «використати свою спроможність привернути увагу громадськості, щоб завдати істотного фінансового і репутаційного збитку компанії, якщо його вимоги не будуть виконані».

Як пише видання, про звинувачення стало відомо через годину, після того, як Авенатті у своєму Twitter анонсував прес-конференцію 26 березня, на якій обіцяв «розкрити масштабний баскетбольний скандал у середніх школах і коледжах», до якого нібито причетне керівництво Nike.

Також проти Авенатті висунула звинувачення і прокуратура Лос-Анджелеса. Юриста звинувачують у шахрайстві з грошима і майном його клієнтів.

У січні 2018 року Wall Street Journal опублікував статтю, в якій ішлося про те, що Трамп перебував у сосунках з Деніелс у 2006 році і заплатив їй $130 тисяч за мовчання. Актриса подала в суд на Трампа та його адвоката Майкла Коена, які у відповідь звинуватили Деніелс у брехні. Зрештою, суд став на бік Трампа, зобовʼязавши Деніелс заплатити президентові $300 тис. судових витрат.

  • Колишнього адвоката Трампа Майкла Коена засудили до трьох років увʼязнення за звинуваченнями в низці злочинів, зокрема у незаконній витраті коштів, виділених на передвиборчу боротьбу. Частину з цих коштів виплатили за мовчання екс-фотомоделі Карен Макдугал та екс-порноакторці Стормі Деніелс. Вони стверджували, що в них був інтимний звʼязок із Трампом. Ці заяви могли б скомпрометувати Трампа напередодні виборів, якби жінки їх зробили.