«Елемент передвиборчої промо-кампанії». В «1+1» вважають позов Порошенка тиском на ЗМІ та свободу слова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Медіагрупа «1+1» вважає позов, який подає проти каналу президент Петро Порошенко, тиском на незалежні ЗМІ та свободу слова. Про це йдеться у заяві медіагрупи.

«Така реакція кандидата у президенти у розпал виборчої кампанії ще раз свідчить про слабку та необґрунтовану позицію діючої влади. Розповсюдження такого роду заяв, які не мають конкретики та фактажу, із безґрунтовними звинуваченнями на адресу «1+1», свідчить про тиск на незалежні засоби масової інформації і свободу слова та є неприпустимими з боку діючого президента», — підкреслили в медіагрупі.

Там звернули увагу, що в останній тиждень перед виборами така гучна заява більше схожа на елемент передвиборчої промо-кампанії, ніж на реальне спростування у суді начебто неправдивої інформації.

Реагуючи на звинувачення з боку президента, в «1+1» підкреслили, що кожен факт, який наведено у журналістському розслідуванні, підкріплений доказовою базою та свідками.

«Юристи та радники президента мали б знати, що шлях між наміром і, власне, позовом до суду вимагає часу та реальних контраргументів. Водночас, ще раз підкреслюємо, що група «1+1 медіа» готова відстоювати свою правоту в судовому порядку мовою фактів і доказів», — додали в медіагрупі. Там додали, що продовжать висвітлювати та доносити всю важливу та достовірну інформацію до своїх телеглядачів.

В «1+1» повідомили, що намагалися отримати коментар в Адміністрації президента щодо фактів, викладених у журналістських розслідуваннях, втім відповіді на численні звернення не отримали.

Про що йдеться?

Напередодні на телеканалі «1+1» вийшла програма «Українські сенсації-2019». У ній журналісти звинуватили Порошенка у причетності до гучних корупційних скандалів і висунули припущення про його можливу причетність до замовних убивств.