Вночі: збірна України обіграла Люксембург у відборі на Євро-2020, у Венесуелі стався новий блекаут, а Пентагон виділяє $1 млрд на стіну на кордоні з Мексикою

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Збірна України на останіх секундах вийшла у перед у відборі на Євро-2020

Національна збірна України у відборі на чемпіонат Європи з футболу 2020 року перемогла команду з Люксембургу. Другий виїзний поєдинок турніру для жовто-синіх закінчився з рахунком 2:1. Вирішальний другий мʼяч у ворота Люксембургу залетів на останніх секундах гри.

Наступні матчі збірна України проведе 7 та 10 червня у Львові проти команд Сербії та Люксембургу.

Пентагон виділяє $1 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою

Виконувач обовʼязків глави Пентагону Патрік Шанахан дозволив виділити $1 на будівництво частини стіни, яку хоче звести президент США Дональд Трамп уздовж кордону з Мексикою.

Міністерство внутрішньої безпеки попросило Пентагон побудувати огорожу довжиною 5,5 км, прокласти і відремонтувати дороги, а також встановити освітлення. Шанахан уповноважив командира Інженерного корпусу армії США почати планування та реалізацію заходів на цю суму.

У Венесуелі стався новий блекаут

У Венесуелі 25 березня сталося нове масштабне відключення електроенергії — менш ніж через два тижні після відновлення живлення після тривалого блекауту. За повідомленнями свідків Reuters, світло згасло в більшій частині країни, включаючи багато районів столиці Каракас, де закрилось метро через відсутність електроенергії. Влада Венесуели звинувачує ворожі сили в атаці на власну енергосистему.

Українського політвʼязня відправили до російської лікарні

Українського політичного вʼязня, учасника Євромайдану Андрія Коломійця 25 березня відправили до медичного закладу на обстеження. Його дружина Галина Коломієць розповіла, що Андрія мучить біль у животі, знову загострився псоріаз. Вона зазначила, що його спина і шия покриті червоними плямами.

За словами виконувача обовʼязків генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, Коломійця утримують в колонії російського Краснодара, де «найбільш жорсткі умови утримання» в порівнянні з іншими колоніями, де перебувають українські громадяни.

Король Йорданії скасував візит до Румунії

Король Йорданії Абдалла II скасував візит до Румунії на знак протесту проти заяви премʼєр-міністра країни Віорики Денчиле про переїзд румунського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима. Рішення було прийнято «на знак солідарності з Єрусалимом». Раніше премʼєр-міністр закликав правлячу в країні коаліцію на чолі з Соціал-демократичною партією утриматися від прийняття таких рішень до підписання угоди про мир на Близькому Сході.