Тимошенко допускає обʼєднання з Гриценком після перегонів і не розуміє Зеленського

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Тимошенко допускає обʼєднання з Гриценком після перегонів і не розуміє Зеленського

Гонтар Володимир / УНІАН

Кандидат у президенти, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко допускає обʼєднання з іншим кандидатом, лідером партії «Громадянська позиція» Анатолієм Гриценком після виборчих перегонів. Про це нардеп сказала в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.

«Я думаю, що Анатолій Гриценко — це серйозний політик, це достатньо розумна людина. І може бути по-різному: ми можемо після всіх політичних перегонів з ними бути або разом, в одній демократичній команді. Це було б прекрасно. Або ми можемо бути опонентами», — заявила вона.

За словами Тимошенко, в обох випадках це буде або цивілізована європейська співпраця, або цивілізована європейська конкуренція.

«В цьому є така позитивність тих кандидатів у президенти, які ідуть і мають підтримку людей. Які представляють оцю європейську Україну насправді», — додала вона.

Лідер «Батьківщини» також зауважила, що поважає як людину кандидата у президенти, керівника «Студії «Квартал 95» Володимира Зеленського, але вона як політика його не розуміє.

«Володя — це [спосіб] серйозно дати по обличчю всьому політикуму, який не робив те, що обіцяв, і який довів країну до такого стану. Але у той же час Володя — це і певний тест на здатність нації до політичного самогубства. Тобто тут [треба] не перейти межу. Да, відплатити політикам потрібно, но при цьому не собі. Як артиста я його люблю, як людину я його дуже поважаю, як політика я просто його не розумію. Але це не заважає мені його просто поважати», — сказала Тимошенко.

  • За даними спільного опитування ,проведеного соціологічною компанією «Рейтинг» та «Центром Разумкова», лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко і чинний президент Петро Порошенко ділять друге місце рейтингу передвиборчих симпатій українців. Лідирує, як і раніше, артист Володимир Зеленський. Четвертим у списку йде лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко, а після нього в рейтингу Юрій Бойко, Олег Ляшко, Олександр Вілкул та Ігор Смешко. Рейтинг інших кандидатів — нижчий за 2%.
  • На виборах президента України, які відбудуться 31 березня, буде рекордна кількість кандидатів — 39, а тому і рекордно довгий бюлетень.