Військові США успішно випробували перехоплення міжконтинентальних балістичних ракет

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Американські військові успішно протестували систему протиракетної оборони, щоб збити ціль класу міжконтинентальних балістичних ракет і захищатися від МБР з таких країн, як Північна Корея. Про це пише Reuters.

Агентство протиракетної оборони США заявило, що під час випробувань використовували два наземні перехоплювачі. Один знищив головну частину балістичної ракети, а інший, «подивившись на сміття, що утворилося, та обʼєкти, що залишилися, і не знайшовши жодних інших боєголовок, вибрав наступний найбільш смертоносний обʼєкт, який він зміг ідентифікувати, і знищив його».

Ціль запустили з випробувального полігону на Маршаллових островах у Тихому океані, більш ніж за 4 000 миль (6 400 км) від авіабази Ванденберг у Каліфорнії, де були запущені перехоплювачі.

Північна Корея в 2017 році запустила випробувальні МБР, призначені для досягнення материкової частини США. У січні президент США Дональд Трамп оприлюднив оновлену стратегію протиракетної оборони країни, у якій Північна Корея названа «постійною і надзвичайною загрозою», через сім місяців після того, як він оголосив, що загроза з боку Пхеньяна усунена.