Єль, Стенфорд та інші елітні університети потрапили під розслідування після скандалу з хабарями від американських мільйонерів і кінозірок

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Єль, Стенфорд та інші елітні університети потрапили під розслідування після скандалу з хабарями від американських мільйонерів і кінозірок

Stefan Haubold / Flickr

Міністерство освіти США розпочало розслідування проти восьми елітних університетів через скандал із зірковими батьками, що давали хабарі.

Про це повідомляє Politico.

Йдеться про Єльський університет, Університет Вейка Фореста, Університет Сан-Дієго, Стенфордський університет, Джорджтаунський університет, Техаський університет в Остіні, Університет Південної Каліфорнії та Каліфорнійський університет у Лос-Анджелесі.

Розслідування має виявити, чи причетне керівництво університетів до схеми, до якої були залучені заможні американці та посередники, які допомагали їхнім дітям вступати у бажані виші.

  • Раніше, в березні, Федеральне бюро розслідувань встановило, що близько 50 заможних американців платили величезні хабарі, щоб їхніх дітей прийняли до найкращих університетів країни або до спортивних команд. Серед звинувачених — зірка серіалу «Відчайдушні домогосподарки» Фелісіті Гофман.
  • У центрі схеми — Вільям Рік Сінгер, CEO компанії The Key. Він був посередником між батьками та тими, хто міг підробити тести їхніх дітей. Усього він отримав понад $25 млн хабарів.