Український політвʼязень Балух перебуває в Тверському СІЗО. Його вже другий місяць не переводять у колонію

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Український активіст Володимир Балух перебуває в Слідчому ізоляторі №1 російського міста Твері. Про це «Кримській правозахисній групі» повідомив кримський адвокат Тарас Омельченко.

За інформацією Омельченка, українського політвʼязня досі не направили до колонії і тримають в СІЗО. На думку адвокатів та правозахисників, Балуха мають етапувати до виправної колонії №4 у місті Торжок Тверської області.

14 березня Володимир Балух загубився під час постійних етапувань. Тоді правозахисники розшукали його в Ярославлі.

  • ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року в Криму. Працівники ФСБ заявили, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха та правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — через те, що відмовився знімати прапор України у дворі свого будинку в Криму. 16 січня 2018 року Балуха визнали винним у зберіганні боєприпасів.
  • Балуха засудили до пʼяти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ — про незаконне зберігання зброї та вибухівки і дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства. 3 жовтня 2018 року «Верховний суд» Криму помʼякшив вирок на місяць.
  • У середині лютого українського політвʼязня Володимира Балуха вивезли в Краснодар. Кримська правозахисна група повідомила, що Балуха з СІЗО Сімферополя етапували в Краснодар у сусідній Росії голодним і без речей.