У британському Бірмінгемі призупинили уроки про права ЛГБТ через протести батьків

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У британському Бірмінгемі призупинили уроки про права ЛГБТ через протести батьків

Christopher Furlong / Getty Images

У школі Паркфілд Комʼюніті міста Бірмінгем у Великій Британії тимчасово зупинили уроки про права ЛГБТ-спільноти через протести батьків. Про це повідомляє BBC.

Протести батьків тривають ще з лютого, але зараз стали більш активними. Проти уроків на тему прав ЛГБТ та гомофобії виступили здебільшого мусульманські родини. На останню акцію під школою прийшли близько 250 батьків.

За їхніми словами, тема категорично не підходить дітям за віком і несумісна з ісламськими цінностями.

Програму No Outsiders запустили в школі у 2014 році. Керівництво закладу вирішило, що дітей потрібно навчати толерантного ставлення до ЛГБТ-спільноти. Крім цього, на уроках піднімали теми расової, вікової та інших видів дискримінації.

«Ми не розповідали маленьким дітям про одностатеві стосунки з боку сексуальних стосунків. Ми просто вчимо їх тому, що бувають різні сімʼї, у яких може бути дві мами або два тата», — пояснює Хейзет Пуллі, директорка асоціації Excelsior Multi-Academy Trust, яка керує школою.

  • Данське креативне агенство Virtue Nordic створило голос, який не є ані чоловічим, ані жіночим. Його планують використовувати для голосових помічників.
  • Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній заявив, що готовий запросити представників ЛГБТ-спільноти до причастя тільки після їхнього «покаяння у гріхах».
  • Адміністрація президента США Дональда Трампа має намір розгорнути всесвітню кампанію, щоб викорінити криміналізацію гомосексуальності. Повідомляється, що посол США в Німеччині Річард Гренелл, якого називають «найвідомішим відкритим геєм в адміністрації», керуватиме цією кампанією.