Гриценко повідомив про замінування офісу його партії у Києві. Поліція евакуювала людей

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Анонім повідомив правоохоронцям про замінування партійного офісу кандидата в президенти Анатолія Гриценка, розташованого в будинку на вулиці Антоновича, 23-Б. Про це політик заявив на своїй сторінці в Facebook.

«До нас у партійний офіс приїхав наряд патрульної поліції, а також слідча група», — повідомив він.

Поліція евакуювала людей з будинку та чекає оперативну групу з кінологами для перевірки будівлі.

Згодом Гриценко уточнив, що вибухівки в будівлі не виявили.

«Обійшлося без політичних провокацій», — додав кандидат.

Що зʼясували в поліції?

Інформація про замінування офісу кандидата в президенти у Києві не підтвердилася, повідомила прес-служба поліції столиці.

Там уточнили, що невідомий подзвонив на спецлінію 102 і розповів, що 25 березня під час розпиття алкогольних напоїв його знайомий говорив про замінування. Зловмисник нібито навіть показав йому пакет із пристроєм, схожим на вибухівку.

«Проводилася евакуація осіб із приміщення та ретельна перевірка будівлі і прилеглої до неї території. Небезпечних предметів не виявили», — заявили в поліції.

Тепер за неправдиву інформацію чоловіку загрожує кримінальна відповідальність.

  • 22 березня Кіберполіція виявила хакерів, які розсилали фейкові листи від імені міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. У них працівників поліції закликали під час охорони громадського порядку в день виборів вчиняти дії на користь одного з кандидатів у президенти.
  • Перед цим Служба безпеки України попередила про підготовку «вкиду» фейкового листування керівників СБУ та Міністерства внутрішніх справ напередодні виборів.