В Амстердамі знайшли викрадену картину Пабло Пікассо Buste de Femme. Її оцінюють у €25 млн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
В Амстердамі знайшли викрадену картину Пабло Пікассо Buste de Femme. Її оцінюють у €25 млн

В Амстердамі (Нідерланди) арт-детектив Артур Бранд знайшов викрадену у 1999 році картину Пабло Пікассо Buste de Femme. Як повідомляє видання NOS, детектив зміг вийти на картину через кримінальні кола, які мають відношення до «чорного ринку» творів мистецтва.

Бранд розповів, що йому вдалося вийти на людину, у якої перебувала картина, майже через рік пошуку. Той заявив, що отримав картину як оплату і не знав, що вона була вкрадена. Після переговорів Buste de Femme передали експертам, які після перевірки повернуть її законному господареві.

Картину, яку зараз оцінюєть у €25 млн, Пікассо написав у 1938 році. На ній зображено портрет Дорі Маар — коханки художника у 1930-х і 1940-х роках. Для Пікассо картина була одним з найулюбленіших його творінь. Вона висіла у будинку художника до його смерті у 1973 році.

У 80-х роках Buste de Femme в галереї Пейс (Нью-Йорк) купив саудівський бізнесмен Абдул Мохсен Абдулмалік аль-Шейх. Куплене за €4 млн полотно пізніше викрали невідомі з його яхти у Антібі (Франція). Бізнесмен після викрадення пообіцяв нагороду у €400 тис. тому, хто знайде картину.