Соломʼянський райсуд Києва вдруге задовольнив відвід колегії суддів. Справа Савченко — Рубана піде в інший суд

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Соломʼянський районний суд Києва вдруге ухвалив рішення про відвід складу суддів у справі нардепа Надії Савченко та керівника організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана.

Про це theБабелю повідомив адвокат Савченко Олександр Шадрін.

За його словами, причиною відводу колегії суддів стали помилки в номері судової справи. Таким чином, через відсутність достатньої кількості суддів справу передадуть в Апеляційний суд. Він, у свою чергу, визначить інший київський районний суд, який продовжить слухати справу.

  • Вперше відвід колегії заявили на засіданні 13 березня. Другу суддівську колегію призначила автоматизована система відбору суддів.
  • 14 лютого судді Чернігівського районного суду Чернігівської області прийняли відвід у цій справі. Про це клопотав адвокат Савченко, заявляючи, що захист вивчив протоколи авторозподілу суддів і дійшов висновку, що розподіл відбувався з грубим порушенням закону, в ручному режимі.
  • Раніше Захист Савченко заявив, що цю справу може розглядати суд присяжних.
  • Савченко разом з Рубаном звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації і незаконному поводженні зі зброєю.