Інстанціям Євросоюзу заборонили дискримінувати шукачів роботи за мовним принципом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Офіційним органам Європейського союзу заборонили вимагати від шукачів роботи знання конкретної мови, повідомляє Politico.

Таке рішення у вівторок, 26 березня прийняв Європейський суд у Люксембурзі. Таким чином, суд став на бік Іспанії, яка виступила проти вимог Європейського парламенту, висунутих при пошуку водіїв у 2016 році.

Опис посади вимагав, щоб водії мали задовільні знання англійської, французької або німецької мови, крім володіння однією з 24 офіційних мов ЄС.

Як пише видання, форми заявок на цю посаду були доступні тільки на цих трьох мовах. Європейський суд зазначив, що не існує загальної заборони вимагати від шукачів роботи говорити на певних мовах. Винятком можуть бути тільки посадові обовʼязки, що вимагають спеціальних мовних навичок.

  • Восени минулого року Верховна Рада в першому читанні прийняла новий законопроект про статус української мови як державної. Документ передбачає створення посади уповноваженого із захисту мови та видачу сертифікатів про рівень володіння українською.