Денісова закликала російського омбудсмена забезпечити лікування політвʼязню Грибу

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову втрутитись у процес утримання українця Павла Гриба, якого Окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив до шести років колонії .

Українська омбудсмен наголосила, що хлопець перебуває у критичному стані і йому необхідне додаткове медичне обстеження та подальша хірургічна операція.

«Наразі вона (Москалькова) володіє усією необхідною інформацією та знає, що ненадання необхідної медичної допомоги може призвести до фатальних наслідків для життя Павла», — зазначає Людмила Денісова.

22 березня українця Павла Гриба засудили до шести років колонії в Росії. Після винесення вироку Гриб одразу оголосив голодування.

Гриба визнали винним у «закликах до тероризму». За версією російського слідства, українець нібито схиляв російську школярку Тетяну Єршову з Сочі виготовити вибухівку і підірвати школу. Дівчина нібито не любила «вчителів, учнів та всіх росіян». Однак сам Павло заявив, що не визнає звинувачень, і назвав справу сфабрикованою.