Вночі: понад 300 тисяч українців змінили місце для голосування, Сирія скликає засідання Радбезу ООН, у Мексиці вибухнули майстерні з піротехнікою

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Понад 315 тисяч українців змінили місце для голосування

З 2 січня до 25 березня 315 725 українців змінили місце для голосування на виборах президента, які відбудуться 31 березня. Найбільшу кількість заяв подали мешканці Донецької та Луганської областей.

Всього за останній тиждень було подано понад 210 тисяч заяв про тимчасову зміну місця голосування, в той час як за попередні майже три місяці — близько 100 тисяч. Відділи ведення Державного реєстру виборців почали друкувати уточнені списки виборців. Невдовзі їх передадуть дільничним виборчим комісіям.

У Мексиці вибухнули майстерні з виробництва піротехніки

У мексиканському місті Чімалуакан вибухнула порохова бочка у двох майстернях з виготовлення піротехніки .Почалася пожежа. Після отримання екстрених викликів на місце прибули аварійні служби. Очевидці повідомили, що в цьому районі в небо піднявся великий стовп диму. Поки немає офіційних даних про поранених або загиблих.

Сирія скликає засідання Радбезу ООН

Сирійська делегація в ООН просить Раду Безпеки Організації Об’єднаних Націй провести позачергове засідання, щоб розглянути визнання Сполученими Штатами суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. Радбез планує обговорити останню кризу в середу на зустрічі з розгляду питання про продовження мандату миротворчих сил ООН.

Пʼять європейських країн з місцями в Радбезі ООН раніше засудили рішення президента США Дональда Трампа і висловили занепокоєння, що такі дії США матимуть широкі наслідки на Близькому Сході.

Google допоможе Кубі пришвидшити інтернет

Корпорація Google та Куба планують підписати меморандум про взаєморозуміння, що дозволить підвищити швидкість з’єднання на території комуністичної острівної держави. Напружені відносини між Вашингтоном та Гаваною не завадили двом державам погодитися стосовно необхідності покращення інтернет-з’єднання на Кубі.

На Алясці стався землетрус

Землетрус магнітудою 6,0 стався в американському штаті Аляска .За даними геологічної служби США, епіцентр підземних поштовхів був за 66 км на південь від населеного пункту Кобук, де мешкає близько 150 осіб. Осередок стихії залягав на глибині 0,5 км.