«Для захисту інтересів держави». Порошенко пояснив, чому подає позов проти телеканалу «1+1»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Для захисту інтересів держави». Порошенко пояснив, чому подає позов проти телеканалу «1+1»

Twitter / Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко вирішив подати до суду на телеканал «1+1», щоб захистити інтереси держави. Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Я наголошую, що мною підписано відповідний договір, буде зареєстрований відповідний позов, і це буде зроблено для захисту інтересів нашої держави», — сказав Порошенко.

Він сподівається, що ні в кого «більше не буде бажання використовувати засоби масової інформації для дестабілізації ситуації» в Україні.

«Я ніколи не судився з журналістами і зараз не збираюся цього робити. Я подав позов проти каналу, і це є елемент захисту нашої країни від зазіхань олігарха-втікача, який сидить за кордоном і думає, що буде керувати маріонетками в Україні. Ми точно маємо це зупинити. І нічого у вас не вийде, реваншу не буде», — наголосив президент.

  • 25 березня голова фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов заявив, що Порошено подає позов проти телеканалу «1+1», звинувачуючи його у поширенні дезінформації. Перед цим на телеканалі вийшла програма «Українські сенсації-2019». У ній журналісти звинуватили Порошенка у причетності до гучних корупційних скандалів і висунули припущення про його можливу причетність до замовних убивств.
  • Медіагрупа «1+1» вважає позов, який подає проти каналу президент Петро Порошенко, тиском на незалежні ЗМІ та свободу слова. Там звернули увагу, що в останній тиждень перед виборами така гучна заява більше схожа на елемент передвиборчої промо-кампанії, ніж на реальне спростування у суді начебто неправдивої інформації.