Трамп продовжив режим надзвичайного стану через кіберзагрози у США

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Президент США Дональд Трамп продовжив на рік режим надзвичайного стану у звʼязку з загрозою кібератак. Указ опублікований на сайті Білого дому.

У своєму посланні Трамп підкреслив, що зумисні шкідливі дії в кіберпросторі становлять надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів.

«З цієї причини надзвичайний стан, оголошений 1 квітня 2015 року, має залишатися в силі», — підкреслив президент США.

Режим надзвичайного стану ввів ще попередній глава Білого дому Барак Обама. Це дозволило Держдепартаменту вводити санкції проти іноземців, підозрюваних у кібератаках і шпигунстві.

  • Уряд Китаю звинуватив Вашингтон у спробі заблокувати його індустріальний розвиток після того, як віце-президент Майк Пенс сказав, що технічний гігант Huawei та інші постачальники китайського телекомунікаційного обладнання є загрозою безпеці.
  • Міністерство юстиції США висунуло звинувачення у хакерських атаках проти двох громадян Китаю. У судових документах сказано, що вони зламували постачальників компʼютерних послуг, щоб отримати доступ до компʼютерних мереж підприємств і урядів з метою крадіжки інтелектуальної власності та бізнес-даних.